Koti > VKK 100-vuotisjuhla 2016 > Lehdistötiedote: Vapaa katolinen kirkko täyttää 100 vuotta

Vapaa katolinen kirkko täyttää 100 vuotta

 

Kansainvälinen Vapaa katolinen kirkko (The Liberal Catholic Church) täyttää 100 vuotta lauantaina 13.2.2016. 100-vuotisjuhlaa vietetään Jyväskylässä (Pekka Ervast Temppeli, Kauppakatu 5, piharakennus). Juhlapäivän ohjelmaan kuuluu messun viettäminen, musiikkiesityksiä, historiikki sekä sakramentin siunaus, joka päättää juhlapäivän. Juhlaohjelma on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa http://vapaakatolinen.fi/100-vuotisjuhlan-ohjelma/. Kirkon periaatteiden mukaan kaikki ovat tervetulleita mukaan juhlaan, uskonnostaan tai muista taustoistaan riippumatta.

 

Vapaa katolinen kirkko (VKK) on yksi kymmenistä katolisista kirkoista, jotka ovat riippumattomia Rooman kirkosta. Vapaa katolinen kirkko on olemassa viedäkseen eteenpäin Kristuksen työtä maailmassa. Kirkon ajattelutapa on vapaamielinen, koska sen opetusten ja opinkappaleiden hyväksyntä ei ole pakollista. Se antaa jäsenilleen vapauden uskontunnustuksen, kirjoitusten ja tradition sekä liturgian ja opin tulkitsemiseen.

 

Messu on yksi vapaan katolisen palvonnan päätarkoituksista. Kirkossa uskotaan, että ilon ja riemun hengessä vietetyn messun kautta, johon osallistuvat koko sydämellään pappi ja seurakunta, ja joita enkelit avustavat, suunnaton elvyttävän ja henkistävän inspiraation aalto voi levitä laajalle yli koko yhteisön.

 

Suomen vapaa katolinen kirkko on perustettu vuonna 1927. Kirkko toimii maailmalla 33:ssa eri maassa. Suomessa vapaa katolinen kirkko toimii aktiivisesti kolmella paikkakunnalla. Kirkon aluepiispa toimii Jyväskylässä, lisäksi virkailijoihin kuuluu papistoa, palvelijoita sekä Maria-sisaria. Kaikkiin kirkon tapahtumiin on vapaa pääsy, ja kaikki toivotetaan tervetulleiksi, myös ehtoolliselle. 100-vuotisjuhla kokoaa kirkon toimijat Jyväskylään, muita yhteisiä tapahtumia kirkon piirissä ovat joka kesäiset Kreivilän kurssikeskuksessa Matkussa vietettävät hiljentymispäivät.

 

Lisätietoja:

 

Aluepiispa Gunnar Lindberg, gunnar.lindberg@vapaakatolinen.fi puh. 050 545 7607

www.vapaakatolinen.fi